Tortosa suspèn fins al 2021 la 76a edició d’Expoebre, com a conseqüència de la pandèmia de coronavirus

La 76a edició de la fira multisectorial de Tortosa, Expoebre, així com tampoc els salons Ebreambient i Celebrem, no podran tindre lloc en les dates previstes. L’afectació que la pandèmia de coronavirus té sobre la mobilitat de les persones, i molt especialment les dificultats econòmiques que això ja ha començat a provocar a empreses i establiments, a més de la incertesa que provoca un possible allargament de l’estat d’alarma, han dut el govern municipal a cancel·lar l’edició prevista del 30 d’abril al 3 de maig. Segons ha explicat el tinent d’alcalde de Fires, Enric Roig, “encara que la situació es resolgués satisfactòriament en els pròxims dies, seria difícil reemprendre totes les tasques organitzatives, administratives i de logística” que l’haurien de fer possible, ha detallat.

Els preparatius ja havien començat, amb l’objectiu d’iniciar un procés de reformulació de la fira. Un canvi que vol potenciar la presència d’expositors, dotar l’espai firal d’una nova disposició dels estands i dels espais que conformen Expoebre, i situar el visitant com la peça clau de l’èxit de la fira. A més, també preveu la modificació dels preus públics per als expositors, per fer-los més competitius per a la captació d’empreses.

El nou enfocament també vol donar major dimensió als salons complementaris d’Ebreambient i Celebrem. Per fer possibles aquests canvis, s’ha impulsat un departament d’innovació i creativitat, que treballa en el disseny de la nova imatge i de les noves propostes que inclourà, amb protagonisme també per a les noves tecnologies i la potenciació de la sostenibilitat.

Atesa la dificultat de reubicar la fira al llarg del 2020, que compta amb un calendari d’activitats molt atapeït, el govern municipal ajorna la 76a edició de la fira al 2021. Per aquest motiu, els diversos expositors que ja havien confirmat la seua presència, i que ja havien fet l’abonament del preu de l’estand, veuran retornats els imports.