Cicle de conferències per la reactivació econòmica de les Terres de l’Ebre

Tortosa programa un cicle de conferències de temàtica econòmica per a esperonar la reactivació postcovid

A partir del 24 de febrer es duran a terme diverses trobades per difondre eines i valors que ajuden en el ressorgiment empresarial

El pròxim dijous, 24 de febrer, l’aula didàctica del Museu de Tortosa acollirà dos conferències a càrrec de Joan Antoni Melé, president de la fundació Dinero y Conciencia i formador en valors. Seran les primeres d’un seguit de propostes que configuraran el cicle de conferències per a la reactivació econòmica, que l’Ajuntament de Tortosa ha organitzat per als pròxims mesos.

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Fires, Sisco Pepió, ha assenyalat que l’objectiu de les conferències és recuperar l’essència del Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre, que Tortosa va impulsar al 2019 i que es va haver de suspendre amb l’esclat de la pandèmia. Una manera de donar eines a l’emprenedoria i esperonar el ressorgiment empresarial, especialment després de l’afectació que la covid-19 ha suposat en petites i mitjanes empreses de tot el país.

Per això, este primer llistat de conferències tenen com a fil conductor el lideratge i la motivació com a solució als reptes socioeconòmics a mitjà i llarg termini. “Tot i que a la nostra ciutat estem vivint un moment dolç, pel que fa a la captació i ampliació de grans empreses industrials, en general la petita i mitjana empresa i els autònoms han viscut uns anys complicats per la covid. En moments de dubtes i d’incerteses, des de l’Ajuntament continuem sent al costat de totes les empreses de la ciutat i per això hem volgut impulsar este seguit de conferències que volen promoure la reactivació i poder encarar millor la sortida a la crisi viscuda”, ha destacat Pepió.

La primera jornada tindrà dos vessants: una primera conferència, a les 12 h, anirà adreçada a adolescents. Tindrà com a títol ‘Què volem fer de les nostres vides en el temps que ens ha estat concedit? Com mantindre la llibertat en temps de crisi’. A les 19 h es durà a terme una segona sessió adreçada al públic en general, per parlar de ‘La dignitat humana com a fonament d’una nova societat i d’una nova economia. Per què els diners han passat a ser més importants que les persones?’. 

La segona jornada del cicle arribarà el 10 de març, a les 19 h a la sala del polvorí del Parador de Tortosa. El consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa, Xavier Marcet, aprofundirà en els ‘Reptes del lideratge en el sector turístic’.

Seguirà el 12 d’abril a les 18.30 h al Museu, amb la conferència de Daniel Gabarró sobre ‘Accions per incrementar les possibilitats d’èxit empresarial al segle XXI’, organitzada amb la col·laboració de Believe & Create Events. 

El cicle connectarà amb la fira Expoebre i el 29 d’abril reservarà la sala d’actes del pavelló firal a la conferència ‘Alimentant ments per generar impacte social i econòmic a la societat’, a càrrec d’Ousman Umar, fundador de l’ONG NASCO Feeding Minds.

La participació a les conferències és gratuïta, tot i que cal fer inscripció prèvia (977 449 883 / firatortosa@tortosa.cat) per poder garantir l’aforament. L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tortosa segueix treballant per a incorporar noves conferències de caire econòmic durant les pròximes setmanes.