EXPOEBRE 2022

Expoebre tornarà del 28 d’abril a l’1 de maig amb una oferta renovada per a rellançar la fira multisectorial de Tortosa

La fira potenciarà els sectors existents amb un reforç de l’oferta, i incorporarà noves propostes en àmbits com les noves tecnologies o la gastronomia

La 76a fira Expoebre de Tortosa es desenvoluparà del 28 d’abril a l’1 de maig del 2022 al pavelló firal de Remolins. La ciutat recuperarà d’esta manera una cita de referència en l’àmbit econòmic, després que no s’hagués pogut dur a terme al 2020 i al 2021 per la situació derivada de la pandèmia.

 Avui, l’alcaldessa, Meritxell Roigé, i el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Fires, Sisco Pepió, han presentat el cartell d’esta edició i han donat a conèixer alguns dels aspectes que configuraran la pròxima edició. Després de l’afectació que la pandèmia va provocar sobre l’economia, l’actual dinàmica marca un camí de ressorgiment i de rellançament, aspectes que volen fer-se visibles a la fira. És per això que l’alcaldessa ha detallat que Expoebre vol “potenciar, impulsar i reforçar” els sectors presents habitualment a la fira, “així com introduir una sèrie de canvis que ajuden a definir una fira més diversa, amb més potencial i amb més espais, per tal de generar noves oportunitats de negoci i que també conviden a ser espais de trobada de la ciutadania”, ha apuntat.

 En este sentit, s’incorporarà una major presència de les noves tecnologies, la robòtica i la intel·ligència artificial. També hi haurà un nou espai gastronòmic, i es potenciarà l’àmbit de l’oferta turística, atesa la importància cada vegada més elevada al conjunt del territori.

 Juntament amb estes novetats, també es reforçarà l’àmbit de la sostenibilitat, amb major presència de les energies renovables; espais fixos com el saló Celebrem, per donar visibilitat als serveis relacionats amb tota mena de celebracions, així com el de l’automoció, la maquinària agrícola i ramadera, o els equipaments i la llar, entre d’altres.

 Per tal de facilitar la presència d’expositors, Expoebre oferirà preus més avantatjosos en el lloguer dels estands, amb una rebaixa del preu d’un 25% de mitjana. A més, s’estan intensificant els contactes amb les empreses per tal de fer possible la seua presència a la fira: “Volem potenciar Expoebre i volem fer-ho de la mà dels expositors”, ha remarcat l’alcaldessa. Com ja va passar en les anteriors edicions, l’entrada per al públic es mantindrà de manera gratuïta.

Amb la recuperació d’Expoebre s’activa novament el calendari firal de Tortosa per a este 2022. Dins de les activitats previstes, a partir del febrer i durant les setmanes posteriors també es posarà en marxa un seguit de conferències d’àmbit econòmic, que volen aprofundir sobre diversos aspectes per impulsar l’economia en este moment de recuperació.

Una economia local interconnectada

El cartell d’Expoebre 2022 és obra del dissenyador Joan Carles Prats. Pren com a imatge la façana del pavelló firal de Tortosa i l’acompanya amb un seguit d’icones que representen diferents sectors presents a la fira. D’esta manera, vol representar l’encaix que tots estos àmbits de l’activitat tenen en l’economia local i del territori.