La 78a edició d‘Expoebre se centrarà en els ODS de l’Agenda 2030

La fira tindrà lloc de l‘1 al 5 de maig al pavelló firal de Tortosa i inclourà la celebració del Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre, també dedicat als ODS.

La 78a edició d’Expoebre tindrà lloc de l’1 al 5 de maig, una fira que se centrarà en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. Uns ODS que es promouran tant entre els expositors com entre els visitants i, de manera especial, a través del Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre, que s’organitzarà el 2 de maig. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan i la regidora de Fires, Sònia Rupérez, han presentat avui el cartell i les principals novetats de la fira en roda de premsa. En aquesta edició, Expoebre rebrà una subvenció de 100.000 € per part de la Diputació de Tarragona, tal com ha avançat el vicepresident de l’ens, Enric Adell.

“Potenciarem Expoebre i centrarem la fira de referència les Terres de l’Ebre en els ODS de l’Agenda 2030, la qual cosa situarà Tortosa com a capital sostenible del sud de Catalunya”, ha manifestat l’alcalde de Tortosa. De fet, l’element central del cartell d’Expoebre és la característica roda de colors dels ODS, a l’interior de la qual s’han inclòs els pictogrames d’alguns dels 17 ODS, com ara treball decent i creixement econòmic, aigua neta i sanejament, educació de qualitat, igualtat de gènere, salut i benestar i vida d’ecosistemes terrestres.

Cartell Expoebre 2024

L’edició d’enguany s’allargarà un dia més i inclourà el Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre. Així, la fira arrancarà l’1 de maig i la programació finalitzarà el diumenge 5 de maig. Pel que fa al nombre d’expositors participants, la zona del pavelló firal està al 100% d’ocupació i en el conjunt dels espais de fira hi haurà uns 200 expositors.

IV Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre

IV Fòrum Econòmic Terres de l'Ebre - Tortosa

Pel que fa al programa del Fòrum Econòmic de les Terres de l’Ebre tractarà els temes següents: ciberseguretat i emprempta digital, amb Jordi González, CEO de Sky Devoleper Programmer; economia verda i infraestructures sostenibles, amb Natàlia Olson-Urtecho, ambaixadora global per a Espanya i Portugal del Fòrum de Silicon Valley; responsabilitat social a l’empresa, amb Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat; economia social amb Emili Duró, empresari, professor i consultor empresarial.

També s’hi organitzaran taules redones, una de les quals vinculada a la responsabilitat social de les empreses, on participaran empreses que disposen del diploma que les acredita per la seua implicació en els programes, projectes i accions vinculades al procés comunitari de Tortosa.

Ebreambient

Quants als expositors, Expoebre 2024 serà una mostra d’empreses que s’encaminen al compliment dels ODS, entre els quals hi haurà a l’espai Ebreambient una mostra del projecte Life Turbines d’Aigües Tortosa, un projecte innovador aprovat per l’Agència Europea del Clima per tal de potenciar l’energia hidroelèctrica. També l’empresa Casual Robots mostrarà l’activitat Green Space amb un dron amfibi en una piscina d’aigua, on farà demostracions de com analitza la qualitat de l’aigua. D’altra banda, un dels expositors, Educaports, oferirà tallers d’educació ambiental especialitzats on s’ensenyaran d’una forma intuïtiva, experimental i vivencial diferents aspectes del Parc Natural dels Ports.

Ebretech

Seguint amb el compliment dels objectius de l’Agenda 2030, a l’espai Ebretech, l’Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) disposarà d’un estand de 80 m2 on farà formació amb cinc tècnics especialitzats sobre coneixements essencials en ciberseguretat adreçada tant als centres educatius com al teixit empresarial del territori per tal de protegir les operacions en línia.

A més, en aquesta edició els gots que s’utilitzaran tant a la Barra Tortosina com a l’espai de la fira seran reutilitzables, fets amb polipropilè.

Taste & Fashion

Actuacions Expoebre 2024

D’altra banda, l’espai Taste & Fashion inclourà una programació d’actuacions musicals amb grups de versions locals, DJ del territori i un grup tribut a Queen i cal destacar com a plats forts el concert de Pepet i Marieta l’1 de maig a les 21.00 h, el concert de Los Inhumanos el divendres 3 de maig a les 21.30 h i el concert de cloenda amb el grup tortosí Elma a les 20.00 h.

L’horari d’Expoebre 2024 serà de les 10.30 h fins a les 14.00 h i de les 16.30 h fins a les 21.00 h. A partir d’aquesta hora quedarà obert l’exterior del recinte firal fins a les 00.00 h aproximadament. L’entrada a Expoebre és gratuïta. Per tal accedir a la fira, la regidora de Fires ha recomanat a la població que es desplace a peu i hi haurà un servei amb dos trens (gratuïts) de 54 places cadascun durant l’horari de la fira.

Font: Ajuntament de Tortosa