Del 8 al 10 de novembre el pavelló firal de Tortosa es convertirà en el gran aparador de la gastronomia ebrenca amb la 8a edició de la fira alimentària Festast. En aquesta edició hi participaran una cinquantena d’expositors que representen una vuitantena de marques, entre els quals hi haurà empreses d’alimentació, begudes, restauració, petits productors, empreses d’equipament i serveis. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i la regidora de Fires de l’Ajuntament, Sònia Rupérez, han presentat el programa de la fira.

“Incrementem el nombre d’expositors participants a Festast, havent arribat fins a la cinquantena d’estands al pavelló firal, amb un 100% d’ocupació de l’espai”, ha explicat l’alcalde.

Espais de Festast

L’espai de Festast es dividirà en quatre àrees: experiències gastronòmiques, espai show cooking, espai aula i l’espai sense gluten i cuina innovadora, de la mà de Fira Àpat. Pel que fa a l’espai lliure de gluten, l’alcalde ha avançat que l’Ajuntament ha signat un conveni amb l’Associació de Celíacs de Catalunya mitjançant el qual s’emprendran accions que suposen una millora de vida per a les persones afectades per celiaquia.

Demostracions de cuiners de renom

Durant els tres dies de la fira gastronòmica conviuran les jornades professionals amb les demostracions de cuina per part de professionals i les degustacions i l’oci. Entre els cuiners que participaran en aquesta vuitena edició hi ha: Lorena Prats, del restaurant Vista Mar; Ladis Alcalà, del restaurant L’Arròs; el gastrònom i cuiner Pep Nogué; Anay Bueno, del restaurant Cor de Carxofa; Jeroni Castell, del Restaurant Les Moles; Vicent Guimerà, del restaurant L’Antic Molí; la cuinera Ada Parellada; Gessamí i Clàudia Caramés, del restaurant Meleta de Romer; Fran López, de Villa Retiro i el pastisser Isidre Peralta.

“Durant tres dies el pavelló firal mostrarà el potencial gastronòmic de Tortosa i les Terres de l’Ebre. Una oferta gastronòmica que també és un atractiu turístic, perquè turisme i gastronomia van de la mà i gaudir de la gastronomia, visitar productors locals o participar en tallers de cuina i fires gastronòmiques és una experiència més perquè els visitants descobrisquen el territori”, ha dit la regidora de Fires.

Accés gratuït

L’accés a la fira serà gratuït i a l’interior del pavelló hi haurà el punt de venda de copes, que seran patrocinades per la federació comercial Tortosa Més, i de tiquets, que s’adquiriran a través d’una polsera digital. En aquesta edició l’horari s’allarga una hora i mitja al migdia, de manera que la fira estarà oberta de les 11.30 h fins a les 15.30 h i de les 18 h fins a les 23 h.

Sorteig de vols captius

Festast 2024 compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i forma part del calendari firal de Tortosa, centrat en els ODS de l’Agenda 2030. També serà present a la fira la Federació Catalana de Denominacions d’Origen (DO) i Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP), que portaran a Tortosa la campanya Enlairem les DOP i IGP i sortejaran una vintena de vols captius a través de les xarxes socials.

Font: Ajuntament de Tortosa.